PROJECTEN          WORKSHOPS / EVENEMENTEN          RECEPTEN          BLOG         PERMACULTUUR          OVER MIJ          CONTACT

13 maart 2018

OOGST!


Waar begin je na een jaar radiostilte?
1 jaar geleden! Op 9 maart 2017.
'Ik sta tot mijn knieën in de klei. Het is 19 uur, koud, donker, en nat. Het regent. Onder het felle licht van de lampen van het voetbalveld aan de andere kant van de sloot kan ik nog net zien waar ik sta. Belangrijker, of ik niet inmiddels zó ver wegzak in de verzadigde klei dat mijn laarzen vollopen. Ik sta onder de kwets, een pruimenboom, in een hele grote plas water, die groter, groter en groter wordt. Het water kan geen kant op, het moet van het land af. Ik begin te scheppen, een diepe geul van de kwets rechtstreeks richting sloot. Mijn God wat is dit zwaar. Het regent hard, en op de achtergrond hoor ik een trainer schreeuwen. Na dik 1 uur ben ik bij de sloot, het water gutst van het land af, eindelijk kan ik naar huis.'
Wat is er gebeurd? Regende het dan echt zó hard? Langzaam begon er een lampje te branden. 'Het zal toch niet? Hebben ze met frezen een leiding geraakt? Is de waterleiding op dit terrein niet afgesloten?' Bingo. Water van boven én water van onderen. Een watersandwich.
11 maart 2017. NLdoet! 35 enthousiaste vrijwilligers hebben zich aangemeld om moestuinbedden aan te leggen, een pompoenwal te bouwen en wilgen te vlechten ... op 1500 m2 waar je geen stap op kunt zetten. Oeps.
Tijd voor plan B. ... LEES VERDER >>

Pin This