tuinboon omeletje
Een heerlijk lunchhapje voor de lekkere lentetrek! Met een vleugje munt en verse dille.
ingrediënten :
2 flinke handen tuinbonen
2 volle handen kapucijners of doperwten (diepvries kan ook natuurlijk!)
verse dille
verse munt
bloemstengels van knoflook of (verse) knoflook
zout
zwarte peper
3 eieren
olie of boter om in te bakken
bereiding :
1. Dop de tuinbonen en blancheer ze kort (bij verse tuinbonen is 2 minuten doorkoken ruim voldoende). Laat ze even uitlekken en afkoelen en dop ze nog een keer! Dop en blancheer ondertussen ook de kapucijners of doperwten.
2. Hak de verse kruiden fijn, en snipper de bloemstengels of knoflook. Meng de bonen, erwten en kruiden door elkaar.
3. Kluts de eieren met wat zout, maak een omeletje, maar bak het niet te lang door!
4. Schep je omeletje op een bord, schep het bonenmengsel op de helft van het ei, bestrooi met wat versgemalen peper, en klap het omeletje dicht. Eet smakelijk!
Geen Reacties