PROJECTEN          WORKSHOPS / EVENEMENTEN          RECEPTEN          PERMACULTUUR          OVER MIJ          CONTACT

OVER MIJ


Hi, ik ben Suzanne, het gezicht achter
de Zoete Wildernis. Pionier, groentegek, idealist, lekkerbek, grondverbeteraar, en stadsboerin.
Hoe deze Wildernis begon? Met eten!
Voedzaam eten. Het afzweren van suiker, de lokale biologische markt en die eerste zelfgeboerde pompoen.
5 jaar geleden raakte ik volledig in de ban van de permacultuur en veranderde onze stadstuin langzaam in een paradijselijke wildernis vol bloemen, duizenden insecten, experimenten,
rode bessen en boerenkool. Toen ik 2 jaar later mijn jaaropleiding permacultuur 
bij Taco Blom succesvol afrondde, was het hek van de dam! Ik zag overal potentie en toekomstige oogverblindende eetbare oases. Mijn kop zat vol met circulair denken en bodemverbetering. Het thema voedselzekerheid liet me niet meer los. Ik ging aan de slag bij Stichting Eetbaar Park Den Haag om meer praktijkervaring op te doen. Handjes in de klei, snoeien, zaaien, ontwerpen, oogsten, sjouwen, bouwen, genieten, en samenwerken.
Het werd mijn passie om plekken te transformeren en mensen te verbinden en inspireren om anders om te gaan met voedsel. Want een gezonde voedselkringloop begint uiteindelijk bij jezelf! (foto: Sjoerd Vink)

FAQ
Wat eet je?
Groente. Noten. Granen. Vet. En soms een eitje of wat vis. En natuurlijk chocola en chips.

Hoe ziet een dagje praktijk eruit?
Hard werken. Het is een fabeltje dat je binnen de permacultuur niets hoeft te doen! Buiten bij weer en wind, maar ook zongebruind, goed gevoed en geaard. Fouten maak ik genoeg, maar de natuur is behoorlijk veerkrachtig en vergevensgezind. Het komt altijd wel goed.

Maak je alle foto's zelf?
Jazeker! Ik ben in 2005 afgestudeerd aan de KABK in Den Haag als documentair fotograaf.

Doe je ook nog iets anders?
Thuis sta ik graag in de keuken. Daarnaast ben ik yogadocent, en gek op mijn vrienden!

Neem je opdrachten aan?
Graag! Stuur me een mailtje met je wensen en ideeën!

Waar komt je inspiratie vandaan?
Misschien uit de genen van mijn oma. De hongersnood en de oorlog. Ze sprak er nooit over, maar de korte verhalen die ze vertelde, vaak tussen neus en lippen door, haar kennis over wilde planten, de manier waarop ze zelf met voedsel omging, samen struinen door de duinen, spraken boekdelen. 'Kan ik me voeden?'
Taco Blom. Groot voorbeeld, als docent, pionier, en boer. Zijn bedrijf Samenland is een prachtig permacultuur praktijkvoorbeeld.
Blogs als 'Earthsprout', bedrijven als 'Milkwood', films als 'Farm for the Future'.

Wat zijn je toekomstplannen?
Je bent nooit te oud om te leren, en daarom stap ik in april wederom in de schoolbanken! Ditmaal bij Wouter van Eck en Fransjan de Waard.

Pin This