STADSAKKER PROEFTUIN ERASMUSVELD


Stadsakker Proeftuin Erasmusveld is een tijdelijke permacultuur akker van 1500 m2 op een voormalig volkstuinencomplex aan de Noordweg 76 in Den Haag, waar ik in ieder geval ook het komende jaar biologische groente en fruit zal verbouwen!
De stadsakker is onderdeel van een waanzinnig project, waarbij op het terrein van Proeftuin Erasmusveld naast de akker
5 Tiny Houses komen te staan, en er voldoende ruimte is voor tal van activiteiten en evenementen. Uiteindelijk wordt op de Proeftuin een duurzame woonwijk gerealiseerd.
Voor projectontwikkelaar BPD is dit voortraject een kans om alvast te snuffelen aan de thema's gezond, stads en samen, mij biedt deze plek een unieke kans om te kijken of ik in relatief korte tijd hoogwaardig voedsel kan produceren en een grote groep stad- en wijkbewoners kan inspireren op het gebied van lokale, gezonde voeding.
De uitdaging? Om binnen de bestaande structuur een ontwerp te maken dat zowel op de korte als lange termijn van permanente waarde is. De permacultuur lijkt misschien haaks te staan op tijdelijkheid, maar juist deze ontwerpmethode biedt me praktische handvaten om slim gebruik te maken van successie - de natuurlijke opeenvolging van vegetatie - en zet aan tot het vinden van circulaire oplossingen en innovatie. Onomstotelijk permanent zijn bodemverbetering, de vergroting van biodiversiteit, en inspiratie!
Mijn droom? Eetbaar groen als vast element binnen de woonwijk! Dus waarom niet het onderste uit de kan om te laten zien dát het kan!

Wil je meehelpen op de akker? Leuk! Vanaf september zijn we er elke woensdagochtend van 9.30 uur tot 12.30 uur.
Stuur een mailtje naar suzanne@dezoetewildernis.nl voor meer info en aanmelden!

Wil je op de hoogte blijven? Volg de Zoete Wildernis op facebook en instagram, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer akker? Lees ook Stadsakker Proeftuin Erasmusveld start! en Oogst!

Pin This