PROJECTEN          WORKSHOPS / EVENEMENTEN          RECEPTEN          PERMACULTUUR          OVER MIJ          CONTACT

CRÈME DE MARRON





crème de marron
ingrediënten :
500 gram tamme kastanjes (ongepeld)
400 ml (ongezoete) amandelmelk
50 ml maple syrup
1/2 theel vanillepoeder (of 2 vanillestokjes)

bereiding :
1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kastanjes kruislings in met een scherp mes. Zet ze net onder water en breng ze aan de kook. Kook de kastanjes 2 minuten, en giet ze af.
3. Stort je kastanjes direct op een bakplaat, en zet ze 7 minuten in de oven, oudere kastanjes hebben iets langer nodig!
Zet ondertussen een kom klaar met een theedoek erin.
4. Na 7 minuten stort je de kastanjes in de kom en pak je ze in, zo houd je je kastanjes lekker warm!
5. Pel de kastanjes, en hak ze grof. Kook de kastanjes 20 minuten in melk, met siroop en vanille.
Pureer de massa!

Pin This