PROJECTEN          WORKSHOPS / EVENEMENTEN          RECEPTEN          PERMACULTUUR          OVER MIJ          CONTACT

HET JAAR VAN DE BODEM


Simpel, lekker en glutenvrij! Een romige citroen ricottacake met een traditionele cranberrysaus. Heerlijk tijdens of na de kerst.
Een nieuw jaar, en ik sta te popelen. Groene avonturen, oogsten en eten! 2015 is uitgeroepen tot internationaal jaar van de bodem. YES! Wil je meedoen en denken? Lees er alles over op de site jaarvandebodem.nl.
Op een voedzaam, liefdevol en humusrijk 2015!

citroen ricottacake 
ingrediënten :
120 gram zachte roomboter
200 gram honing
1/2 vanillestokje
1/4 cup citroenrasp
240 gram amandelmeel
300 gram ricotta  (recept)
4 eieren
amandelschaafsel
een springvorm van 20 cm

bereiding :
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in met boter en bekleed de randen en bodem met bakpapier.
2. Scheid de eieren.
3. Mix de zachte boter met de honing, het merg van een half vanillestokje en de citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg er 1 voor 1 de eidooiers aan toe.
4. Voeg amandelmeel toe, klop niet te lang door, en vouw de ricotta erdoor.
5. Mix de eiwitten stijf, sla 1/3 deel door het cakebeslag, voeg de rest toe, meng niet te lang.
6. Giet het beslag in de springvorm, en strooi er het amandelschaafsel over.
7. Bak de cake 40 tot 45 minuten, en laat hem afkoelen in de vorm. Serveer warm, met of zonder saus, en geniet!

cranberrysaus 
ingrediënten :
250 gram cranberries
75 ml port
75 ml sinaasappelsap
2 kaneelstokjes
sinaasappelrasp

Verwarm de cranberries samen met de kaneelstokjes en de sinaasappelrasp in de port en sinaasappelsap.
Laat de saus 10 tot 15 minuten inkoken.

Pin This