GROEN SCHOOLPLEIN DE ELOUTSamen met Liane Lankreijer (Voedsel in het hart van de stad) en Mic Bijl (Windowfarms) ben ik vorig jaar zomer begonnen met het inventariseren van alle wensen en ideeën van leerlingen, leerkrachten, ouders, en buurtbewoners van basisschool De Elout in Den Haag om het kale schoolplein avontuurlijker, educatiever, maar vooral groener te maken.
Groen om van te eten, om van te leren en in te spelen, maar ook groen om warmte te reguleren en geluid te dempen.
Een plek voor de school én voor de buurt.Tijdens NLdoet op vrijdag 9 maart hebben we de eerste stap gezet. Samen met 25 leerllingen van het Segbroek College in Den Haag zijn in 1 ochtend 600 oude stoeptegels versleept en gehalveerd, een enorme klus. Met hulp van ouders, leerlingen en vrijwilligers is vervolgens de eerste grote plantenbak gebouwd, gevuld, gemetseld, en tot in de vroege avonduurtjes beplant met oa hazelaars, een appelboom, bessenstruiken, olijfwilg, en gele kornoelje.
Samen met leerkrachten, ouders en buurtbewoners bouwen we dit najaar verder aan podia rondom de bakken, een boomhut en het vergroenen van de rest van het plein.

Ook een groen schoolplein? Neem vrijblijvend contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn!


Pin This