WORKSHOP

Ontwerp je eigen Wildernis!
Je hebt een kleine tuin of volkstuin, en je wilt dolgraag een deel van je eigen voedsel verbouwen!
Tijdens deze 1 daagse workshop ontwerp je je eigen eetbare wildernis op basis van de principes en ethiek van de permacultuur.

Voor de lunch leg ik kort uit wat permacultuur nou eigenlijk is, en neem ik je mee op reis langs eetbare vaste en éénjarige planten in de tuin. Met behulp van beeldmateriaal laat ik je ook andere voorbeelden uit de praktijk zien. Wat valt je op?
Wat spreekt je aan? En hoe zit het bv met de functies en elementen in zo'n ontwerp? Vervolgens kijken we naar jouw eigen plek. Wat zijn je mogelijkheden, en waar droom je van? Alles mag!
Na de lunch gaan we praktisch aan de slag. We werken in kleine teams samen om voor ieders plek op basis van de analyse die je in de ochtend hebt gemaakt een eerste ontwerp te maken. En natuurlijk krijg je voldoende informatie over eetbare planten en een flinke dosis inspiratie mee naar huis om je ontwerp thuis verder uit te werken, maar vooral uit te voeren!


Wat neem je mee?
Twee weken voor aanvang van de workshop ontvang je van mij een mail met huiswerk. Hierin geef ik je alle handvaten om thuis alvast een basis plattegrond van jouw plek te maken en zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen.
Neem op de cursusdag je basis plattegrond mee, een schetsboek, pennen, potloden, een geodriehoek en lineaal, foto's,
en een waslijst aan wensen!

Praktische informatie
De workshop duurt van 9.30 uur tot 17.30 uur met van 13 uur tot 14 uur een lunchpauze.
De kosten bedragen 65 euro per persoon incl BTW. Kruidenthee en lekkers worden verzorgd.
Minimum aantal deelnemers 3, maximum aantal deelnemers 6.
Locatie: Proeftuin Erasmusveld, Noordweg 76, Den Haag.

DATA
zaterdag 20 april
Aanmelden? Stuur een mailtje naar suzanne@dezoetewildernis.nl ovv 'wildernis workshop 20 april'!

Deze workshop op een andere locatie of een ander moment? Dat kan! Neem gerust contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Geschikt voor iedereen die gek is op eten, tuinieren, en de natuur. Voorkennis op het gebied van de permacultuur is niet nodig!

Pin This