WORKSHOP

Ontwerp je eigen Wildernis!
Je hebt een tuin, moestuin of balkon, je oog is gevallen op het kale pleintje in de buurt, of je dagdroomt over een eigen plek buiten. Je wilt graag duurzaam je eigen voedsel verbouwen, maar weet nog niet hoe?! Dan is dit de workshop voor jou!
Stap voor stap neem ik je mee om te komen tot een eigen ontwerp. Centraal staan de ontwerpprincipes en ethiek van de permacultuur: zorg voor de aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen.

Voor de lunch richten we ons op observatie en analyse. Ik zal je kort uitleggen wat permacultuur nou eigenlijk is, en neem je mee op reis langs eetbare vaste en éénjarige planten in de tuin. Met behulp van beeldmateriaal laat ik je ook andere voorbeelden uit de praktijk zien. Wat valt je op? Wat spreekt je aan? En hoe zit het met de functies en elementen in zo'n ontwerp? Vervolgens kijken we naar jouw eigen plek. Wat zijn je mogelijkheden, en waar droom je van? Alles mag!
Na de lunch gaan we praktisch aan de slag. We werken in kleine teams samen om voor ieders plek op basis van de analyse die je in de ochtend hebt gemaakt een eerste ontwerp te maken. En natuurlijk krijg je voldoende informatie mee naar huis over eetbare planten, een flinke dosis inspiratie en handvaten, om je ontwerp thuis verder uit te werken, maar vooral uit te voeren!


Wat neem je mee?
Verzamel zoveel mogelijk informatie over jouw plek. Afmetingen, ligging, omgevingsfactoren, de bodem,
de voorgeschiedenis, de watervoorziening, etc. Hoe meer informatie je meeneemt, hoe completer je ontwerp zal worden. Heb je foto's, leuk! Neem daarnaast ook een schetsboek of losse vellen op A3 formaat mee, pennen, potloden, een geodriehoek en lineaal, en een waslijst aan wensen.

Praktische informatie
De workshop duurt van 9.30 uur tot 17.30 uur met van 13 uur tot 14 uur een lunchpauze.
De kosten bedragen 65 euro per persoon incl BTW. Kruidenthee en lekkers worden verzorgd.
Minimum aantal deelnemers 3, maximum aantal deelnemers 8.
Locatie: Proeftuin Erasmusveld, Noordweg 76, Den Haag.

DATA
voorjaar 2019
zomer 2019
Aanmelden? Stuur een mailtje naar suzanne@dezoetewildernis.nl ovv 'wildernis workshop 17 november'!

Deze workshop op een andere locatie of een ander moment? Dat kan! Neem gerust contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Geschikt voor iedereen die gek is op eten, tuinieren, en de natuur. Voorkennis op het gebied van de permacultuur is niet nodig!

Pin This