PROJECTEN          WORKSHOPS / EVENEMENTEN          RECEPTEN          BLOG         PERMACULTUUR          OVER MIJ          CONTACT

WILDPLUK RISOTTO










simpele wildpluk risotto
ingrediënten :
300 gram wilde groente
1 flinke sjalot
daslook of knoflook
2 kopjes risottorijst
een kleine liter kokende (groente) bouillon
olijfolie en/of roomboter
pecorino of parmezaanse kaas

Was je wilde groente en pluk de blaadjes van de steeltjes (zelf eet ik de steeltjes gewoon op, maar ze kunnen wat taai zijn). Hak de sjalot en daslook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie op middelmatig vuur en fruit de sjalot.
Doe er na 8 à 10 minuten je groente bij en laat ze slinken. Voeg de risotto toe, giet de bouillon erbij, breng aan de kook, roer nog 1 keer door, en laat de risotto in 25 minuten op zacht vuur garen. Je risotto is perfect als de korrel niet te zacht, maar de consistentie niet te nat is! Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper, en serveer de risotto met geraspte pecorino of parmezaanse kaas.
Tip! Ook lekker met witte wijn!

Pin This