WILDPLUK RISOTTO




simpele wildpluk risotto
ingrediënten :
200 gram wilde groente
1 flinke sjalot
daslook
2 kopjes risottorijst
een fikse liter kokende (groente) bouillon
olijfolie of roomboter
pecorino of parmezaanse kaas

Was je wilde groente en doe ze met het aanhangende water in een ruime pan. Laat kort koken, net als spinazie, laat goed uitlekken en vang het vocht op. Knijp de groente nog een beetje uit, snij de steeltjes van de blaadjes (trucje: na verhitting prikt de brandnetel niet meer!), en hak de groente fijn.
Snipper de sjalot. Verhit een flinke scheut olijfolie of roomboter op middelmatig vuur en fruit de sjalot. Doe er na 8 à 10 minuten je groente bij en laat ze al roerend verder slinken. Voeg de risotto toe, roer goed door en bak de rijst kort mee. Giet er het kookvocht bij, roer, en laat de rijst het vocht absorberen. Giet telkens wat bouillon bij de rijst, blijf roeren, tot na ongeveer 20 minuten de risotto beetgaar is. Je risotto is perfect als de korrel niet te zacht, maar de consistentie niet te vast is! Haal de pan van het vuur, voeg nog wat roomboter en geraspte kaas toe (of ga voor vegan! en serveer meteen!), laat even rusten, en roer de risotto vervolgens goed door. Serveer meteen en breng eventueel verder op smaak met vers gemalen peper en nog wat geraspte kaas!

Pin This