WORKSHOP

Ontwerp je eigen Wildernis XL!
Hoe ontwerp je een grote tuin die productief, functioneel, duurzaam én mooi is?
Heb jij een grote tuin, de beschikking over een (braakliggend) terrein, is je oog gevallen op het kale plein in de buurt, of droom je over een eigen plek buiten, waar je dolgraag duurzaam voedsel wilt verbouwen?! Dan is dit de workshop voor jou!
Tijdens twee intensieve cursusdagen ontwerp je je eigen eetbare wildernis op basis van de principes en ethiek van de permacultuur: zorg voor de aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen.

Op dag 1 leg ik je kort uit wat permacultuur nou eigenlijk is, en neem ik je mee op reis langs eetbare vaste en éénjarige planten in de tuin. Met behulp van beeldmateriaal laat ik je ook andere voorbeelden uit de praktijk zien. Wat valt je op?
Wat spreekt je aan? En hoe zit het met bv de functies en elementen in zo'n ontwerp? Aan de hand van een bestaand ontwerp loop ik het ontwerpproces met je door. We behandelen de permacultuur principes, gildes, de bodem en diverse eetbare vaste planten, struiken en bomen. Aan het einde van dag 1 ga je naar huis met huiswerk! Thuis maak je aan de hand van alle kennis die je hebt opgedaan een basis plattegrond en eerste schetsontwerp, en verzamel je alle benodigde informatie om tot een goed eindresultaat te komen.
Op dag 2 geeft elke cursist een korte presentatie van zijn project en eerste schetsontwerp. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen, alles waar je tegen aanloopt en uitwisseling. Na de lunchpauze werken we in kleine groepjes samen om ieders ontwerp verder uit te werken.


Wat neem je mee?
Voor aanvang van de cursus ontvang je van mij een uitgebreide mail met alles wat je op beide dagen mee moet nemen!

Praktische informatie
De workshop dagen duren van 10 uur tot 17 uur met van 13 uur tot 14 uur een lunchpauze.
De totale kosten bedragen 95 euro per persoon incl BTW. Kruidenthee en lekkers worden verzorgd.
Minimum aantal deelnemers 3, maximum aantal deelnemers 6.
Locatie: Proeftuin Erasmusveld, Noordweg 76, Den Haag.

DATA
zaterdag 30 maart en zaterdag 6 april
Aanmelden? Stuur een mailtje naar suzanne@dezoetewildernis.nl ovv 'wildernis workshop XL'!

Deze workshop op een andere locatie of een ander moment? Dat kan! Neem gerust contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Geschikt voor iedereen die gek is op eten, tuinieren, en de natuur. Voorkennis op het gebied van de permacultuur is niet nodig!

Pin This