WORKSHOP

De Permacultuur Keuken
'Eten met zo min mogelijk impact op de aarde' is makkelijk gezegd, maar kan in de praktijk nog knap lastig zijn!
Meer dan alleen een pleidooi voor lokale, seizoensgebonden en verpakkingsvrije maaltijden, is dit een hele praktische workshop waarin we vooral ook veel gaan proeven en maken!

Na een korte introductie over de permacultuur, een wandeling door de tuin en een kennismakingsrondje met voldoende ruimte voor het uitwisselen van tips en ervaringen, kijken we naar welke stappen jij kunt zetten op weg maar een voedselketen in balans. Hoe ga je bijvoorbeeld voedselverspilling tegen? Hoe haal je na het oogsten het maximale uit je eten, bij bereiding en bewaren? Wat zouden we moeten telen en eten als we de natuur weer willen herstellen? Wat zou je zelf kunnen verbouwen, en waar koop je anders je eten? En, wat doe je eigenlijk met je keukenafval?
Ik geef deze workshop in het voorjaar én in de zomer. In het voorjaar laat ik je zien hoe je op een veilige manier groente fermenteert, we proeven kardoen en ander bekend en onbekend voorjaarsgroen, en ik geef je alle ins en outs over het gebruik van alternatieve granen. In de zomer maken we appelazijn, jam zonder suiker, maken we groente in in zuur, en vertel ik je alles over noten! Tijdens beide workshops krijg je fijne adresjes, tips, recepten en iets lekkers mee naar huis!


Wat neem je mee?
Lekkere trek, stevige schoenen, en drie producten die je regelmatig koopt (het maakt niet uit of dat avocado's zijn, een blik soep, een reep chocolade of uien!).

Praktische informatie
De workshop duurt van 10 uur tot 16.30 uur met van 13 uur tot 14 uur een lunchpauze.
De kosten bedragen 75 euro per persoon per workshop incl BTW. Kruidenthee, lekkers en een lekkere lunch worden verzorgd. Wil je beide workshops volgen? Samen bedragen de kosten 125 euro per persoon incl BTW.
Minimum aantal deelnemers 4, maximum aantal deelnemers 8.
Locatie: Proeftuin Erasmusveld, Noordweg 76, Den Haag.

DATA
zaterdag 4 mei
zaterdag 13 juli
Aanmelden voor één of beide data? Stuur een mailtje naar suzanne@dezoetewildernis.nl ovv 'de permacultuur keuken'!

Deze workshop op een andere locatie of een ander moment? Dat kan! Neem gerust contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Geschikt voor iedereen die gek is op gezond, voedzaam eten, koken en de natuur. Voorkennis op het gebied van de permacultuur is niet nodig!

Pin This