Nazomers Ontbijt met Bramen

5 september 2019

Een heerlijk verwarmend ontbijt om de dag goed mee te beginnen!

nazomers ontbijt met bramen
ingrediënten :
een handje walnoten
een handje pompoenpitten
zeezout
50 gram gierst*
1 eetl plantaardige olie of (geklaarde) boter
1/2 tl kaneelpoeder
1/4 tl gemberpoeder
1/8 tl kardemompoeder
een flinke hand bramen
1 kaneelpijpje
superfoods naar keuze (optioneel)

bereiding :
1. De avond van te voren zet je je walnoten en pompoenpitten in een bakje met lauwwarm water en wat zeezout in de week. Spoel de noten en zaden de volgende ochtend goed af en laat ze uitlekken.
2. Laat de olie of boter zachtjes smelten in een kleine pan. Strooi er de kaneel-, gember-, en kardemompoeder bij en laat de kruiden zachtjes bakken. Na een dikke minuut voeg je nu ook de gierst toe. Roer goed en laat nog 2 minuten zacht bakken. Voeg ruim 100 ml water toe, doe een deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 tot 15 minuten zachtjes droogkoken. Zet het vuur uit en laat de gierst nog 10 minuten staan met de deksel op de pan.
3. Ondertussen was je de bramen en breng je ze met het aanhangwater en het kaneelpijpje aan de kook. Houd een paar bramen achter de hand om rauw aan je ontbijtje toe te voegen. Laat de bramen goed inkoken, zo’n 10 minuten, en roer af en toe.
4. Stel je ontbijt samen! Neem een grote kom, doe er de gierst, noten en zaden in, giet er de warme bramen over en bestrooi met superfoods naar keuze en de achtergehouden braampjes. Eet smakelijk!

* Omdat gierst minder fytaten bevat dan andere granen is weken niet persé nodig. Wil je meer weten over het weken van granen en noten? Lees dan deze post!

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat hier een berichtje achter