De Permacultuur Keuken

In een notendop betekent permacultuur ‘zorgdragen voor alle levensvormen’, ook op je bord. Maar ‘eten met zo min mogelijk impact op de aarde’ is makkelijker gezegd dan gedaan.
Meer dan alleen een pleidooi voor duurzame landbouw en lokale, seizoensgebonden en verpakkingsvrije maaltijden, is dit een hele praktische workshop waarin we vooral ook veel gaan proeven en maken!

de Workshop

Na een korte introductie over de permacultuur, een wandeling door de tuin en een kennismakingsrondje met voldoende ruimte voor het uitwisselen van tips en ervaringen, kijken we naar welke stappen jij kunt zetten op weg naar een voedselketen in balans.
Hoe ga je bijvoorbeeld voedselverspilling tegen? Hoe haal je na het oogsten het maximale uit je eten, bij bereiding en bewaren? Wat zouden we moeten produceren en eten als we de natuur weer willen herstellen? Wat zou je zelf kunnen verbouwen, waar koop je anders je eten? En, wat doe je eigenlijk met je keukenafval?
Tijdens de workshop laat ik je zien hoe je op een veilige manier groente fermenteert, we proeven verschillende vaste en eenjarige planten en ik geef je alle ins en outs over het gebruik van (alternatieve) granen, melen en noten. Afhankelijk van het seizoen maken we azijn, jam of groente in in zuur.
En natuurlijk krijg je tijdens beide workshops fijne adresjes, tips, recepten en iets lekkers mee naar huis!

Wat neem je mee?
Lekkere trek, stevige schoenen, en drie producten die je regelmatig koopt (het maakt niet uit of dat avocado’s zijn, een blik soep, een reep chocolade of uien!).

Praktische informatie
De workshop duurt van 10 uur tot 16.30 uur met van 13 uur tot 14 uur een lunchpauze.
De kosten bedragen 75 euro per persoon per workshop incl BTW. Kruidenthee, lekkers en een lekkere lunch worden verzorgd.
Minimum aantal deelnemers 3, maximum aantal deelnemers 8.

Locatie: Proeftuin Erasmusveld, Noordweg 76, Den Haag.

Data
zaterdag 13 juli

Deze workshop op een andere locatie of een ander moment? Dat kan! Neem gerust contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Hoe kan je iets met liefde koken wat zonder liefde is geproduceerd ~ Loesje