Aardbeien Chocolade Ijs

27 juli 2015

aardbeien chocolade ijs
Oelala! Er gaat natuurlijk niets boven een vers geplukte aardbei uit het vuistje. Maar dit ijs is zó lekker, dat moet je proberen!

ingrediënten :
200 ml slagroom
300 ml volle melk (ik gebruik meestal geiten- of schapenmelk)
1/4 theel vanillepoeder (of 1 vanillestokje)
3 eidooiers
3 eetl honing
20 gr cacao nibs
30 gr cacaoboter
350 – 400 gr aardbeien, schoongemaakt en grofgehakt

bereiding :
1. Verhit de slagroom met de melk en het vanillepoeder. Roer rustig en zorg dat het mengsel niet kookt. Draai het vuur uit zodra je stoom ziet en de room aan de zijkant van je pannetje begint op te borrelen. Laat de room 20 minuten staan, en roer af en toe door om te voorkomen dat er een vel op komt.
2. Klop de dooiers met de honing tot een romig mengsel. Giet er al kloppend langzaam de room bij. Giet het geheel terug in de pan, en verwarm. Roer met een houten lepel tot de room dikker wordt en aan de achterkant van je lepel blijft plakken, dit duurt ongeveer 10 minuten.
3. Giet het mengsel over in een schaal, laat het afkoelen, dek het af, en zet het tenminste een uur in de koelkast.
4. Smelt de cacaoboter au bain marie en spreidt het uit over een stuk bakpapier, maak een laagje van een paar millimeter dik. Laat het even afkoelen, en zet het in de koelkast tot het weer helemaal hard is geworden. Breek de plak in kleine stukjes.
5. Pureer de aardbeien grof, en roer 2/3 van de aardbeienpuree, de cacao nibs en cacaoboter door de vanilleroom.
6. Heb je een ijsmachine, volg dan de instructies van je machine. Schep het ijs in een bak of vorm en roer er het laatste deel van de aardbeienpuree door. Ik vind het ijs ’t lekkerst als het zo uit de machine komt, maar je kunt het natuurlijk ook in een afgesloten bak in de vriezer bewaren. Heb je geen machine, zet je ijs dan zo in de vriezer en roer het de eerste paar uur tenminste 1 keer per uur om, om kristalvorming te voorkomen!

psst … wil je je ijs voller maken? gebruik dan een extra dooier! ben je een echte zoetekauw? voeg een extra eetlepel honing toe en sprenkel wat kokosbloesemsuiker over je gesmolten cacaoboter!

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Laat hier een berichtje achter