crème de marron
Kastanjes pellen is best een klus, maar deze crème de marron is de moeite meer dan waard!
Zonder lactose, en gezoet met maple syrup.
ingrediënten :
500 gram tamme kastanjes (ongepeld)
400 ml (ongezoete) amandelmelk
50 ml maple syrup
1/2 theel vanillepoeder (of 2 vanillestokjes)
bereiding :
1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
2. Snijd de kastanjes kruislings in met een scherp mes. Zet ze net onder water en breng ze aan de kook. Kook de kastanjes 2 minuten en giet ze af.
3. Stort je kastanjes direct op een bakplaat, en zet ze 7 minuten in de oven (oudere kastanjes hebben iets langer nodig). Zet ondertussen een kom klaar met een theedoek erin.
4. Na 7 minuten stort je de kastanjes in je kom en pak je de gepofte kastanjes goed in, zo blijven ze lekker warm en zijn ze makkelijker te pellen.
5. Pel de kastanjes en hak ze grof. Kook ze vervolgens 10 minuten in de melk met de siroop en vanille. Pureer de crème!
TIP Heerlijk op een boekweitpannenkoek!
Geen Reacties