Rauwe Cheesecake

10 november 2013

rauwe cheesecake
Een rauwe taart stampvol cashewnoten, kokosolie en een fris frambozenlaagje.
Tip! Versier je taart met eetbare bloemen!

ingrediënten :
3/4 cup blanke amandelen (minimaal 8 uur geweekt)
4 grote medjoul dadels
cocosrasp
1 1/2 cup rauwe cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt)
3/8 cup versgeperst citroensap
volle 3/8 cup kokosolie (extra virgin)
1/4 cup honing
1/2 vanillestokje
1/8 theel (keltisch) zeezout
200 gram frambozen, bessen of ander fris fruit
een taartvorm van 16 cm

bereiding :
1. Spoel de amandelen en laat ze goed uitlekken. Ontpit de dadels, en doe ze samen met de amandelen in een foodprocessor, mix tot je een grof mengsel hebt. Heb je geen machine, hak de amandelen dan grof met de hand, plet de dadels met een vork, en meng ze tot je een samenhangende bal hebt. Als de dadels een beetje droog zijn, kun je ze altijd eerst even laten wellen in wat lauw water.
2. Bestrooi de bodem van je taartvom met kokosrasp (je hoeft niet in te vetten!), verdeel het amandelmengsel er over en druk het voorzichtig aan tot je een egale bodem hebt.
3. Spoel de cashewnoten en laat ze uitlekken. Schraap het merg uit het vanillestokje, en mix de noten met het citroensap, de kokosolie, de honing, het merg, en zout in een blender, of met een staafmixer tot je een gladde puree hebt.
4. Verdeel de puree over je bodem, en zet de vorm 1 1/2 tot 2 uur in de vriezer.
5. Haal de vorm uit de vriezer. Pureer de frambozen, en giet ze over de taart. Zet de taart nu nog een half uur tot een uur in de koelkast om wat te ontdooien, maar laat hem koud genoeg om zijn stevigheid te behouden. Versier je taart met eetbare bloemen en serveer!

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Laat hier een berichtje achter