citroen ricottacake
Een heerlijk verwarmende glutenvrije taart vol citroen, ricotta en amandelmeel.
Lekker met cranberrysaus voor tijdens de donkere dagen.
ingrediënten :
120 gram zachte roomboter
200 gram honing
1/2 vanillestokje
1/4 cup citroenrasp
240 gram amandelmeel
300 gram ricotta (recept)
4 eieren
amandelschaafsel
een springvorm van 20 cm
bereiding :
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in met boter en bekleed de randen en bodem met bakpapier.
2. Scheid de eieren.
3. Mix de zachte boter met de honing, het merg van een half vanillestokje en de citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg er 1 voor 1 de eidooiers aan toe.
4. Voeg amandelmeel toe, klop niet te lang door, en vouw de ricotta erdoor.
5. Mix de eiwitten stijf, sla 1/3 deel door het cakebeslag, voeg de rest toe, meng niet te lang.
6. Giet het beslag in de springvorm, en strooi er het amandelschaafsel over.
7. Bak de cake 40 tot 45 minuten, en laat hem afkoelen in de vorm. Serveer warm, met of zonder saus, en geniet!
cranberrysaus
ingrediënten :
250 gram cranberries
75 ml port
75 ml sinaasappelsap
2 kaneelstokjes
sinaasappelrasp
Verwarm de cranberries samen met de kaneelstokjes en de sinaasappelrasp in de port en sinaasappelsap. Laat de saus 10 tot 15 minuten inkoken.
Geen Reacties