Recepten

Voedsel dat je met liefde bereidt, deelt en met aandacht eet, smaakt tien keer beter! Dus haal een paar keer diep adem, zoek iets lekkers uit, en neem de tijd!
Hoewel ik al jaren voorverpakt voedsel mijdt, nauwelijks suiker eet en biologisch, lette ik tot voor kort niet tot nauwelijks op land van herkomst en at ik schaamteloos veel tomaten in de winter. Ik zwierde lekker mee met de ene na de andere hype. Superfoods, avocado, kokosolie … allemaal voedsel van ver. En dat is best gek, als je met je snufferd midden in de permacultuur zit. Pas toen ik twee jaar geleden zelf intensief mijn eigen groente ging verbouwen, werd lokaal, seizoensgebonden eten de gewoonste zaak van de wereld. Vers biologisch voedsel zonder grote CO2 voetafdruk.
Tussen mijn oudere recepten kom je nog best wat exoten tegen. Dat is nu anders. Ik streef ernaar om zoveel mogelijk ingrediënten van Hollandse bodem te gebruiken. 
Mijn recepten zijn meestal glutenvrij en vaak veganistisch.

Voedsel is onze meest intieme manier van omgaan met de natuur, want we eten letterlijk natuur. Dat je daarmee slordig omgaat, dat je voedsel verspilt, dat je niet weet waar het vandaan komt, gaat geheel in tegen het idee dat je verantwoordelijk op deze aarde moet staan. Eten is weten, maar eten is ook geweten, omdat aan alle voedsel een morele dimensie zit ~ Louise Fresco