Recepten

Voedsel dat met liefde wordt bereid, gedeeld en met aandacht wordt gegeten, smaakt tien keer beter! Dus haal een paar keer diep adem, zoek iets lekkers uit, en neem de tijd!
Hoewel ik al tientallen jaren bezig ben met gezonde voeding, beperkte mijn queeste zich tot een paar jaar geleden eigenijk alleen tot gezonde voeding voor mezelf. Huh?
Ik zwierde lekker mee met de ene na de andere hype. Superfoods, avocado, kokosolie … allemaal voedsel van ver. En dat is best gek, als je met je snufferd midden in de permacultuur zit. Pas toen ik twee jaar geleden zelf intensief mijn eigen groente ging verbouwen, werd lokaal, seizoensgebonden eten de gewoonste zaak van de wereld. Vers biologisch voedsel zonder grote CO2 voetafdruk!
Tussen mijn oudere recepten kom je nog best wat exoten tegen. Dat is nu anders. Ik streef ernaar om zoveel mogelijk ingrediΓ«nten van Hollandse bodem te gebruiken.
Mijn recepten zijn meestal glutenvrij en vaak veganistisch.

Voedsel is onze meest intieme manier van omgaan met de natuur, want we eten letterlijk natuur. Dat je daarmee slordig omgaat, dat je voedsel verspilt, dat je niet weet waar het vandaan komt, gaat geheel in tegen het idee dat je verantwoordelijk op deze aarde moet staan. Eten is weten, maar eten is ook geweten, omdat aan alle voedsel een morele dimensie zit ~ Louise Fresco