Ontwerp je eigen Wildernis!

Van productieve moestuin tot insectenparadijs, tot bosrand tuin, multifunctionele achtertuin of eetbaar balkon, alles kan mits je een slim ontwerp maakt!
In deze 2- daagse cursus dompel ik je onder in de wereld van de permacultuur en ontwerpen we samen de tuin van jouw dromen! Voorkennis op het gebied van de permacultuur is niet nodig.

Til ik een tegel op, blijkt er een volkstuin onder te zitten ~ Loesje

de Workshop

Hoe ontwerp je een tuin die productief, functioneel, duurzaam én mooi is?
Tijdens twee intensieve cursusdagen ontwerp je je eigen eetbare wildernis op basis van de ontwerpprincipes en ethiek van de permacultuur: zorg voor de aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen.

Op dag 1 leg ik je kort uit wat permacultuur nou eigenlijk is en neem ik je mee op reis langs eetbare vaste en éénjarige planten in de tuin. Met behulp van beeldmateriaal laat ik je ook andere voorbeelden uit de praktijk zien. Wat valt je op? Wat spreekt je aan? En hoe zit het met bv de functies en elementen in zo’n ontwerp? Aan de hand van een bestaand ontwerp loop ik het ontwerpproces met je door.
We behandelen de permacultuur principes, gildes, de bodem en diverse eetbare vaste planten, struiken en bomen.
Aan het einde van dag 1 ga je naar huis met huiswerk! Thuis maak je aan de hand van alle kennis die je hebt opgedaan een basis plattegrond en eerste schetsontwerp, en verzamel je alle benodigde informatie om tot een goed eindresultaat te komen.

Op dag 2 geeft elke cursist een korte presentatie van zijn project en eerste schetsontwerp. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen, alles waar je tegen aanloopt en uitwisseling. Na de lunchpauze werken we in kleine groepjes samen om ieders ontwerp verder uit te werken.

Samen met je vrienden, buren of collega’s op locatie de eetbare wildernis van je dromen ontwerpen? Dat kan!
Neem gerust contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Praktische informatie
De workshopdagen duren van 10 uur tot 17 uur met van 13 uur tot 14 uur een lunchpauze.
De kosten bedragen 85 euro per persoon incl BTW. Kruidenthee en lekkers worden verzorgd.
Minimum aantal deelnemers 3, maximum aantal deelnemers 6.

Locatie
Proeftuin Erasmusveld
Noordweg 76, Den Haag.

Data
op aanvraag

You can solve all the world’s problems in a garden ~ Geoff Lawton