Venkel Ananassap & Blauwe Bessen Shrub

21 september 2014

venkel ananassap
Twee supergezonde zomerse dorstlessers!

ingrediënten :
1 venkel
1 komkommer
dikke schijf ananas
1/2 limoen
stukje gember
handvol spinazie

shrub 
ingrediënten :
125 gram blauwe bessen
1/3 cup honing (100 gram)
3 takjes verveine
1/3 cup appelazijn (80 ml)
3 eetl citroensap

Was en snij alle ingrediënten. Als je het lekker vindt kun je de limoen met schil en al gebruiken. Gebruik een juicer om sap te maken, of maak een groene smoothie in een krachtige blender (voeg dan wel extra water toe!). 
Gebruik ook eens boerenkool, peer, of peterselie in je groene sap!

Doe de bessen met de honing en verveine in een weckpot en stamp ze aan. Meng het citroensap met de appelazijn en giet dit over de bessen. Sluit de pot af, en laat hem 2 dagen bij kamertemperatuur staan. Giet het mengsel af, en pers het zoveel mogelijk uit. 
De shrub is een maand houdbaar in de koelkast. Verdun je shrub 1 op 4 met water. 

psst … experimenteer met verschillende soorten fruit en kruiden!

levend water
Maak een Sole. Vul een glazen pot of fles voor 1/3e met keltisch zeezout en vul aan met 2/3e zuiver water. Sluit af, en schud flink! 
Laat bezinken, en bewaar de pot in de koelkast of op een donkere, koele plek. Gebruik ongeveer 1 theelepel van deze oplossing op 1 groot glas water. 
Voeg verse basilicum en munt (of andere kruiden) toe aan een kan water samen met wat slierten komkommer. Laat het water tenminste 1 uur staan om de smaken in te laten trekken. Maak ijsblokjes met eetbare bloemen of kruiden!

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Laat hier een berichtje achter