groente paella
Ook zo’n fan van Ottolenghi? Van deze veganistische paella kan ik geen genoeg krijgen!
ingrediënten :
3 eetl extra virgin olijfolie
1 grote ui
1 rode en 1 gele paprika
1 venkelknol met loof
2 grote tenen knoflook, fijngehakt
1 flink stuk kurkuma, geraspt
3-4 blaadjes gedroogde laurierbladeren
1/2 theel gerookt paprikapoeder
1/4 theel cayennepoeder
200 gram / 1 cup arborio of paella rijst
2,5 dl medium sherry
1 theel saffraan
5,5 dl kokende groentebouillon
1/2 theel zeezout
wilde tomaatjes, gehalveerd
kalamata olijven
2 eetl krulpeterselie, grofgehakt
4 parten citroen
grote koekenpan of paellapan
bereiding :
1. Hak de ui fijn en snijd de venkel en paprika’s in dunne repen.
Verhit de olijfolie, en smoor de ui 5 minuten tot hij mooi zacht is geworden. Doe er dan de venkel, het loof en de paprikareepjes bij, en bak ze 6 a 7 minuten gaar en lichtbruin. Voeg in de laatste minuut knoflook en kurkuma toe, schep af en toe om.
2. Voeg laurier, paprikapoeder en cayenne toe, roer, voeg de rijst toe, en bak nog cicra 2 minuten.
3. Schenk de sherry bij de groente, voeg saffraan toe, roer, en laat de rijst zoveel mogelijk van de sherry opnemen voor je de bouillon en het zout toevoegt. Roer nog 1 laatste keer door, breng de paella aan de kook, zet het vuur laag, en laat de paella ongeveer 25 minuten inkoken, zonder te roeren!
4. Zet het vuur uit. Strooi de gehalveerde tomaatjes en olijven over de paella, dek de pan goed af met aluminiumfolie, en laat hem 10 minuten rusten.
Bestrooi met peterselie, en serveer met wat partjes citroen.
origineel recept Yotam Ottolenghi
Geen Reacties