Wildpluk Risotto

17 mei 2017

wildpluk risotto
Geen idee wat je met al dat verse voorjaarsgroen aanmoet?
Maak er een smeuïge risotto van! Comfortfood met een boost.

ingrediënten :
200 gram wilde groente
1 flinke sjalot
daslook
2 kopjes risottorijst
een fikse liter kokende (groente) bouillon
olijfolie of roomboter
pecorino of parmezaanse kaas

Was je wilde groente en doe ze met het aanhangende water in een ruime pan. Laat kort koken (net als spinazie), laat goed uitlekken en vang het vocht op. Knijp de groente nog een beetje uit (na verhitting prikt brandnetel niet meer!), en hak ze fijn.
Snipper de sjalot. Verhit een flinke scheut olijfolie of klont roomboter op middelmatig vuur en fruit de sjalot. Voeg de risotto toe, roer goed door en bak de rijst kort mee. Giet er het kookvocht bij, roer, en laat de rijst het vocht langzaam absorberen. Giet telkens wat bouillon bij de rijst en blijf roeren.
Voeg na een kwartiertje de wilde groente toe, zodat ze nog een beetje mee kan koken. Na ongeveer 25 minuten is je risotto beetgaar. Een perfecte risotto is niet te zacht, maar zeker niet te vast!
Haal de pan van het vuur, voeg eventueel nog wat roomboter of olijfolie toe, wat geraspte kaas, en laat de risotto even rusten. Snipper de daslook, voeg de look toe en roer de risotto nog één keer goed door. Serveer meteen en breng eventueel verder op smaak met vers gemalen peper en wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Dit Vind Je Misschien Ook Leuk

Geen Reacties

Laat hier een berichtje achter